Tuesday, July 5, 2011

Simpanan Masa Hadapan..

Baper hari ni memang tak sempat nak apdet blog... 
Dapat jenjalan blog kengkawan je.. 
Tanpa tinggalkan jejak pun.. 

Mahap la.. sekarang nak buat entry on d dot pun payah.. 
Kalau dapat buat entry autopublished je.. itu pun malam.. set tuk siang tu.. hehehe

Dua tiga hari ni memang sibuk sikit..
Mengemas rumah sendiri.. kemas apa yang patut...
Nak kemas sangat memang payah la.. 
Kemas la sket sket.. vacuum sket... 
Janji boleh bernapas kat rumah sendiri.. cukup la..:)

Citer sal stok susu.. 
Setakat ni.. ini ajelah hasil yang dapat disimpan.. 
Memang tak banyak pun... 
Botol pun tak banyak beli... 

Sekarang mula simpan stok dalam plastik plak.. 
Tapi rasa cam tak bes lak.. rasanya lagi aku suka simpan dalam botol kot.. hehehe.. 

Nanti aku buat entry sal plastik susu yang aku beli plak ek.. 

Yang gambar atas ni seme stok dalam freezer kat rumah aku.. 
Yang stok dalam plastik simpan dalam freezer rumah mak.. 

Tu semua simpanan masa hadapan tuk aku naik keje nanti.. 
Rupanya minggu depan aku dah naik keje dah.. 
Alahaiiii.. cepatnya nak naik keje dah.. :(

8 comments:

eima said...

mahai tak ek freezer utk simpan susu ??
sbb aku pun tgh berangan nk menyimpan susu gak nanti ...

Ieda Al-Habsyi said...

byknya, best :) kalau lah susu ieda camtu, kan best ...

~aSHa~ said...

tak sabar nak buat stok mcm ko ni...tapi kena beli peti ais dulu baru leh dpt buat mcm ko ni....

Echa said...

eima...
izan kan ada beli freezer tuk simpan susu.. rasanya dalam 6rat kot.. eh.. entah.. ko try tanya ke dia...

Echa said...

ieda..
mana tau.. kali ni susu ieda banyak.. rezeki bb kali ni.. try la pam rajin rajin..

Echa said...

asha..
aku pun letak kat freezer peti ais je wei.. hehehehhehe... aku tak mampu lagi nak beli freezer khas tuk letak susu tu wei.. aku letak kat freezer peti ais aku je. hehehhe

~aSHa~ said...

ye ye aku tau...tapi peti ais umah aku tu...dah rosak..ehehehehhehehehehe sampai cicak pun leh masuk tau...dasat tak dasatnye....then...tak berapa nak sejuk dah skrg ni..maklum la peti ais tu dah berusia di tangan kami 7 tahun..beli plak 2nd hand dgn tuan umah sewa kami dulu

♥MiZz-siHa♥ said...

boleh tmbh stock lg...chaiyok2...
kt letak dlm cup yg buat dadih tu...hehehe