Wednesday, July 13, 2011

Breastmilk Storage Bags

 Memandangkan botol simpan susu dah takde... jadinya gunakan plastik plak.. 

Kebetulan opis mate aku ada supply mende alah ni.. so, memang alhamdulillah la.. 
Sbb memang perlu sangat plastik ni.. cuma aku je tak penah gunakan storage gini.. 

Dulu masa Aqeef memang bukan fully bf... campur ngan susu tepung.. :)
Untuk anak kedua ni.. alhamdulillah... walaupun awal dia lahir aritu memang ada bagi susu tepung.. 
sbb susu tak keluar lagi masa tu.. so campur.. lepas tu.. memang bf sampai la sekarang.. 
Syukurrrr sangat.. susu pun boleh tahan.. :)

Kat bawah ni storage yang aku beli dari opis mate tu.. 
Dua ni.. dia kira murah.. RM50.. 



Yang bawah ni.. aku baru guna yg kotak biru tu.. 
Kemain details lagi siap sticker bagai tu.. ada ruang tuk letak sticker seme.. 
Jakun sekejap.. yelah.. fes time aku guna pek ni. hehehe

Pek yang kotak biru tu dah nak bis dah.. ada 20 pek je dalam kotak tu.. 

Rugi kan rasanya kalau  pakai storage camni.. tak boleh guna balik.. 
Cam botol tu boleh kan?? ok sket.. hehehehehe.. 
Ingat nak cari lagi la bottle storage tu.. 

12 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

bestnyer banyak susu! :)

cikmOt said...

cam aku dulu, kemain malas guna plastik...alih2 banyak susu dalam plastik aku buang...sebab tak guna dan expired...sebab malas nak transper la...so prefer guna botol la...skang giat kumpul botol dan cd...huhuhu

umilia said...

nape tak gune bekas dadih..lg murah dan byk leh dpt..sbbnye aku gune bekas dadih tu wat isi susu skang ni..heheehhe..

@lfidah @dim said...

bestnya dpt fully bf..sy da cmpur susu..awak nak x beli storage kat sy..ari tue sy ada beli sekali tak guna pun..guna satu jea..ada 5 botol...sy jual murah2 jea..nnti email ye kalau nak...alfidah_adim@yahoo.com

eima said...

nk beli jugak botol ...
tp nk jimat ruang peti ais elok guna yg plastik ni kot....

tp betul la rugi kan ...

tak sabo nk tgu duit kumpulan mencukupi nk memborong sebelum bersalin ni

Echa said...

ieda..

alhamdulillah.. banyak tak banyak mana.. tapi cukup la tuk anak minum.. harapnya susu tak kurang la untuk masa terdekat ni... ieda niatkan dari awal... nak bf bb.. insyaallah... banyak la susu tu nanti..

Echa said...

cikmot.. aku aritu memang tak de botol dah wei.. sudahnya aku li plastik kat opis mate aku.. tapi memang leceh sket kan guna plastik ni... aku pun rasa cam tak nak guna plastik dah wei.. siyes la botol lagi ok... lagi jimat..

Echa said...

cikmot.. aku aritu memang tak de botol dah wei.. sudahnya aku li plastik kat opis mate aku.. tapi memang leceh sket kan guna plastik ni... aku pun rasa cam tak nak guna plastik dah wei.. siyes la botol lagi ok... lagi jimat..

Echa said...

lia..
ko guna bekas dadih ek... dia kira panaskan cam biasa jugak la ke... aku ada bekas tu.. tapi tak banyak... kena beli jugak la kot..

Echa said...

fidah..
awak nak jual yee.. boleh jugak.. sbb saya memang nk beli pun botol storage tu...

Echa said...

eima..

sekali kumpul duit.. sekali shopping.. senang.. bagus gitu... sediakan yg pnting pnting dulu. yg lain boleh soping kemudian kan..

@lfidah @dim said...

echa..sy memang nak jual storage bottle tue..nanti email erk..awak kat melaka kan?sy pun kat melaka gaks...