Thursday, July 7, 2011

Kedai Barang Baby yang murah

 Sharing.. is caring kan... 

Meh aku sharekan tempat yang aku rasa murah kalau nak beli barang bb kat Melaka ni..
Sbbnya aku memang beli barang Aqeef sampai ke barang Nea kat sini laaa.. 

Seme pun ada jual.. dari pam susu.. stroller.. baju bb.. 
eh.. pendek kata seme yang kat internet tu seme pun ada.. romper yg carters pun ada.. 
Katil bb pun aku li kat sini gak.. 
ni sebenarnya kedai jual barang barang permainan.. 

Basikal pun ada wei.. buai pun ada.. eh.. seme ada.. kecuali kuih muih je takde.. hahaha
sediakan duit je.. tak pun.. gores dan menang pun boleh jugeeee... :p

Harga kat kedai ni memang lebih murah dari internet.. dan kedai lain.. 
tapi tak bermaksud aku tak beli dari internet.. 
Banyak jugak aku beli dari internet.. contohnya pam susu Avent aku.. 
Aku li kat internet je.. kebetulan ada harga promosi.. 
Mana yg murah.. aku beli la..
Pepandaila kan.. 
Ada pro.. and cons... 

Ok.. kat bawah ni antara barang barang yg dia jual.. 
Aku beli spare part cawan susu avent aqeef pun kat sini.. 
dan ingat tak.. aku ada beli set botol susu avent dulu.. pun kat sini.. 
RM180 ke.. RM150 kalau tak silap ... murah sket kan.. 

Bukan avent je dia jual.. MAM.. tomi tipi :).. medela.. 
Eh.. tak ingat dah aku.. korang tengok la sendiri ek.. :p

Dannn.. aku juga ada membeli mende alah kat bawah ni.. 
Dah lama aku aim dah nak belikan Aqeef... tapi kesian.. masa nea ni baru la dapat. 
Tu kekadang Aqeef pun tumpang dalam tu.. hehehe 

Lama dh jugak aku beli.. masa baru lepas bersalin.. 
En. somi yg belikan.. dia boleh guna sampai 4 thun katanya kat kotak tu.. 
Ble buat kusi budak beso.. 
Tapi nampak gayanya.. tak jejak kot.. 4 thun tu... 
Si abang dah lagi advanced dari tu.. hehehehe.. 

Kalau korang nak tau kedai ni.. kedai ni kat Bachang.. 
Rasanya mungkin ramai jugak tau kot kedai ni.. 
Nanti kalau la ada yg nak detail sal kedai ni.. ym ke.. pm aku ek.. 

Aku tak pat diskaun pun promote ni.. share pun takde.. 
Aku just kongsikan mana yg aku rasa boleh dikongsikan.. 
At least.. dapat kita sesama beli barang murah.. jimat pun jimat... :)

20 comments:

@lfidah @dim said...

Salam echa..kat bachang kat belah mana?teringin gak..brp rm benda tue?nnti email kat sy..alfidah_adim@yahoo.com..nie blog sy apen-idariana.blogspot.com

mRsFirdxora said...

nak tau gak kedai tu kat mna..selalu gi melaka beli brg anak..kalau kt semban x byk choice..leh le share skit.. email : ixora_girlzz@yahoo.com..tq..

Mrs. Hakim said...

echa, aku pun tgh aim rocker tu.. bape rege ek ko dpt.. kalu berbaloi aku beli situ jek nnti.. kedai ni takde website ke??? leh la cuci2 mata kalu ada.. ngehehehe~

Ieda Al-Habsyi said...

aloh jauh nyer kat melaka, kalo kat ipoh kan best heheheh :)

my pre and love said...

salam.
saya stay kat melaka. expecting nih. nak tau jugak kedai tu kat mana. bule tlg email: mypreandlove@gmail.com

thanks a lot

Diya Nadia said...

Saya pun dok kat mlk jgk nie... Kat area maner yer kdai bb nie? Maklum ler.. Bachang nie pun besar gak... Nnti email kat sya ASAP sitinadiah@utem.edu.my.. Tq...

z a t i e said...

salam kak, nk tau gak details kedai ni..boleh shopping bile blk mlk nnt..email sy: izzati_chik@yahoo.com..tq :)

eliyana said...

hi, sy nk tau detail kedai ni...kt mane ye kedai ni...ad address or lokasi kedai ni tak...

this is my emel : idzliya17@yahoo.com

noor alifah said...

Wah..byknya brg baby..excited! Nk tau gak ktne..Tombirou2@gmail.com

noor alifah said...

Wah..byknya brg baby..excited! Nk tau gak ktne..Tombirou2@gmail.com

kejura emas said...

tolong email saya kat mana kedai nie.. tak tau sgt la kedai baby kat melaka nie.. kalau ada kedai2 lain pon boleh gak.. nak survey kedai yg jual breastpump

nurlie@gmail.com

mohdzakwan zulkifli said...

kedai tu dkt ner akak..sy tgh mencari tok bby first sy.tlg pm yer kak..thnks..

Raudhatul 'Taqiah said...

bleh x pm kan secara detail tmpt 2..alang2 nk blik kg suami..ni email..aisyahsep@gmail.com

adib arif said...

kat mane ye tempat nih....minggu ni boleh pegi....hu3..email kt saya tempt ni kt mane..myzah84@yahoo.com

FaraJeffry said...

Kedai ni kat banchang sebelah italy bkery tu ke?

eRzA said...

salam...klau bole nk tau gak katne..bole email sy? arei912@yahoo.com

Faana Roslan said...

Salam, hi sis..tumpang iklan ye..hehe :)

Kalau ada sesiapa nak beli fisher price rocker murah, hanya RM155 sahaja!!! Green/Blue (Ready Stock)..

PM inbox or SMS/whatsapp 019-3218408..!

Untuk lebih detail boleh lawati laman promosi ni: http://eyeteamama.blogspot.com/p/fisher-price-newborn-to-toddler.html

TQ!

Nizam said...

My Wife selalu ambil kat sini untuk stok online dia. Memang murah la berbanding tempat lain.

Baby Shop Malaysia

Shahifah Muldiana said...
This comment has been removed by the author.
Shahifah Muldiana said...

as salam sis..blh x bgtau kdai ni nama ape?bachang kt area mn..pm sy kt sitinorshahifahmuldiana@yahoo.com..tq