Monday, May 23, 2011

Alhamdulillah... Saya telah kembali...

Alhamdulillah... 


Saya telah kembali bersemangat meneruskan penulisan dalam dunia blogging.. :p *poyo gile... hahahhahaha


Saya telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan seberat 3.4kg di Hospital Besar Melaka pada 17 Mei 2011, pada jam 5.20 petang, secara normal... 


Alhamdulillah.. kelahiran kedua ni dipermudahkan semuanya... walaupun keluar masuk hospital dua tiga hari sebelum tu... tapi akhirnya semuanya selamat juga... 


Masuk labor room jam 2.30 pm dengan bukaan 4cm.... dan hampir 3 jam di dalam labor room.. bb ni selamat dilahirkan... tepat jam 5.20pm..... tak selama anak yang sulung dulu... :) alhamdulillah la... 


Dan keluar dari labor room 7.30pm camtu.... 


Ni adalah gambar sejurus je keluar dari labor room... gambar kat wad... 



* Nur Ain Hanania binti Noor Mahadir *
- Cahaya Mata Yang Dikasihi Allah

Hari ke 6 kelahiran ni baru la boleh bagi nama.... 


Sbbnya tak jangka sangat kelahiran bb perempuan ni... ingatkan lelaki... semua pun biru... :)


Nama ni pun ada cerita di sebaliknya... nanti saya setori mori lebih detail yeeee... 


Pengalaman bersalin memang kena simpan.. nanti dah anak 4 boleh review balik.. heheheheh.. 


Yelah.. umo pun dah 30an... takut terlupa plak :p


Apa pun.. terima kasih ada doa kengkawan semua.... blogspot ni buat hal kan.. ilangkan entry... tapi takpe... entry akan datang akan lebih bermakna.. hehehehe..... :)

15 comments:

Anonymous said...

tahniahhhhhhh!!! keeeelllllaaaaassss namaaaa walau x dijangka....slmt bpantang..

sepasangggg keeew tu? tutup kilang bagi meningkatkan kualiti? hahahah

Nana said...

comeinye bb..haih grm tgk

Mama AqiL said...

Tahniah Ecah and Madir...tak lupa gak abg long...

Mak ai..sungguh tembam anak ko ecah..geram plak aku nak cubit2 pipi dia...kasik muah2 ai kat bb ain ye...sedap tul nama dia...upload gambo banyak2 lagi tau..

Echa said...

anon...

tq.... nama nama skang ni seme pun kelllassss kelllaassss... hehehehehe...

alhamdulillah.. sepasang dah... anak ramai pun tak semestinya takde kualiti kan?? heheehhe.. kalau anak sorang pun... tak semestinya berkualiti kan?? hehehehe... apa pun seme rezeki allah....

Echa said...

nana....

tq nana... insyaallah.. lepas ni rezeki nana plak.. mana tau dapat boy...

Echa said...

mama aqil...

mekasih....itu gambar baru kuar dari perut.. seme pun bengkak kot..tu nampak semangat sket... hehehe...

nama tu ada kisah sebaliknya.. nanti aku ceciter.. hehehehehe... pasni aku doakan turn ko plak ye.. dapat gurl.. aminnnn...

Echa said...
This comment has been removed by the author.
cikmOt said...

leh panggil hanana la...lain beno rupa dari abang aqeef...hehehe lelaki m...a...h...pompuan n...a...h...
saya suka saya suka...

..nOj.. said...

kembang lagi ni ha. kemain bulat muka. comel. rase nak gigit2 je pipi tu. nanti aku tunjuk kt ustat. berkenan ke tak. hihih.

tahniah wei. semoga tabah berpantang

Sidratul Muntaha said...

eii..
geramnay tgk baby.,.
tetiba rasa nak beranak lagi!
kah kah kah!!
cantik nama anak..
tahniah!

~aSHa~ said...

tahniah tahniah....wah bulatnye...

namanye sedap kemain...maksud pun....penuh bermakna...

selamat berpantang....

sama berat anak sulung aku....

atty's said...

tahniah echa..bambamnya baby geram tgk..

selamat berpantang

MRS. K said...

tahniah yang..

pantang memolek yer

.:fyzz:. said...

ala...ain..lembut dn manis nama diberi..echa hg cam aku la...tp tebalik..aku beli serba pink..kuaq2 boy..hg lak..beli blue2 gitu..dpt boy..pepun thniah dpt dh sepasang...pasni kita ikut misi kengkawan kita yg len lak..cam emie, jidah, midot.tmbh lagi kuota..hehe..selamat berpantang..

eima said...

sgt bulat ngan gebu...
tahniah echa....