Thursday, February 28, 2013

Streetdeal Bermasalah?

Membeli secara online mmg ada baik dan buruknya kan... 

Aku pun sendiri banyak kali dah membeli secara online... 

Lebih cepat.. mudah.. senang... 

Semua mende pun secara online dah kan... 

Cuma aku nak share sesuatu... 

Setiap pembelian melalui online kita tak boleh ambil lewa... 

Lebih lebih lagi pembelian tu melibatkan jumlah yang tinggi... 

Kalau jumlah yang rendah.. sikit pun kena amik kira jugak... 

Korang ingat tak dengan entry yg ini?

Offer Travel Luggage Murah.. melalui Streetdeal... 

Entry ni bukan nak mengondem sape sape... bukan nak tutup periuk nasi sesiapa pun.. 
Cuma sebagai pengajaran dan supaya kita lebih berhati hati dalam pembelian online ni.. 
Peringatan kepada diri sendiri juga.. :)

Tak tau sejak bila Streetdeal ni bermasalah camni... 

Sbb aku penah beli melalui Mydeal.. Groupon... setakat ni alhamdulillah.. 

Cuma kalau korang masuk website dia.. http://www.facebook.com/StreetDeal.my?ref=ts&fref=ts

Member aku beli jugak luggage tu... sebulan menunggu masih tak terima voucher melalui emel... 

Semalam mengamuk untuk pengadilan di Streetdeal.. semalam jugak terima voucher tuk redemption.. 

Kalau tgok komen komen semua ada masalah yg sama... :(
dan.. ni salah seorang lagi yang mempunyai masalah dengan Streetdeal. :(

http://zamzuriabdmalik.com/2013/02/27/pergi-mampus-streetdeal-my/

So, pada sesiapa yang nak beli online.. walaupun bukan dari situ..beli di mana mana sekalipun...  kena lebih berhati hati.. 

i. Make sure syarikat tu berdaftar dan boleh dipercayai.. 
ii. Baca bebetul TnC dia... 
iii. Make sure data yang diberikan tu betul dan tepat.. contohnya..: e-mel address korang tu.. / alamat / nama

Kadang-kadang nak salahkan company pun tak boleh.. 
Kesilapan mungkin berlaku pada diri kita sendiri.. 
maklumat salah.. maklumat tak lengkap.. 
semua kena amik kira.. sbb melibatkan wang kan... 

Tp tak semua rasanya mengalami masalah camni.. 
Rasanya ada yang menggunakan khidmat streetdeal ni.. takde masalah langsung kan.. 
Beli.. Bayar dan Terima barang dengan jayanya... :)

So, better lebih berhati hati.. 

Aku pun mmg suka membeli secara online.. 
Macam aku sendiri.. perkara camni.. takkan menghalang aku terus membeli secara online.. 
Cuma membuat aku lebih berhati hati.. itu je.. 

SEkian.. :)

4 comments:

Drama Mama said...

i pun suka ja beli online. tapi tu lah takut masalah2 macam ni terjadi lah. huhu. tapi so far tak pernah la tak dapat barang lagi alhamdulillah. takut jugak!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

MRS. K said...

klu barang tak penah lagi la beli kat deals nih.

slalu beli baucer hotel, makan jer

jom pegi langkawi beli travel beg. hahah

Echa said...

Drama Mama...

mmg risau takut terjadi mende gini... harap xdelah kan...

Echa said...

mrs k..

hehehehe.. g langkawi kalau cam p kafe depan ni.. dah lama p... beli pemanggang ajaib sekali.. ehehehhee