Tuesday, February 5, 2013

Sambungan Percutian Pulau Pinang

26 Januari 2013 - Sabtu.. 

Pemandangan yang sangat cantik dari tingkap Hotel Bayview Penang.. 
Sebenarnya.. plan asal kami.. pagi pagi nak pusing penang.. 

Bawak anak jalan jalan 
Nak naik cable car.. nak g toy museum.. 
Banyak la mende nak buat.. 
Nak p makan laksa bagai.. 

Jadi, pagi bangun.. mandi.. 
siapkan anak anak seme.. 
dan turun breakfast kat kafe hotel.. 

Abg Long seronok dengan mainan dia pow kat gurney malam tu. :p 
Adik isi perut dulu...  
Meh la rombongan cik jemah g sarapan.. 
Dengan askar-askar muda kita.. hehehe 
Budak budak kan.. bukan sibuk nak makan.. sibuk menembak sana sini.. 
Dah jadi macam rusuhan kat dalam kafe ni.. haru biru..  
Makan kat sini pun variety... mat salleh ramai la... 
Sedap makan... hehehehe..  
Sedap sampai tak hirau kiri kanan.. 
Sumbat sumbat sumbat je.. janji kenyang... rugi tak makan banyak kan.. 
Makan pree yang dah termasuk dalam duit otel.. hehehe 
Lepas makan... plan bertukar.. 
Plan terus kena balik ke Perak balik.. 
Sbb nak p kenduri kawen member si laki laki ni.. 
Geram akak.. kensel terus hasrat nak jenjalan penang lebih lanjut.. :(

Otw balik ke Perak tu... hari Thaipusam kan... jammed melampau la..
sbb perarakan tu seme...  
Ada tempat ilangkan haus ok.. 
aku pun tak berapa paham sangat sal perayaan ni  
Cuma yang pasti.. aku ada nampak derang beratur tuk amik makanan.. 
Mana mana pun gitu.. asal ada stall je.. derang beratur amik makan.. 
Makan pree ke.. ntah..  
Ntah baper lama mengadap jammed.. 
Baru dpat keluar ke lebuh raya... 

Selamat Tinggal Pulau Pinang.. 
Insyaallah akan ke sini lagi.. 
1 malam je kat sini.. singkat sangat.. 
Tak dpat nak kemana mana.. 
Nak jumpa kengkawan pun tak sempat.. 
xpe.. ada lah alasan tuk datang lagi kan.. :)
Dan Selamat Datang ke Teluk Intan Perak.. :) 



3 comments:

nor faezah alias said...

sonoknye bcuti...salam kenal n follow..

Ya ALya said...

lorrr..awat last minit tak ronda2 penang.....takpela...dapat gak makan nasi kenduri yer.....

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.