Thursday, February 7, 2013

Homestay / Kereta Sewa di Pangkor


Seperti dijanjikan... 

Aku sharekan info berkenaan Homestay yg aku sewa dan juga
transport sewa di Pangkor.. 

Aku menginap di Homestay di Pasir Bogak 
(maaf kalau sebelum ni saya salah menyebut nama tempat ni ye..anw..thanks pd komen ;) yg sudi membetulkan saya..), Pangkor... 

Homestay ni dia area taman... 
Rumah teres dua tingkat... 




3 bilik di bahagian atas + 1 bilik air
1bilik air , dapur.. ruang tamu di bahagian bawah.. 

Cumaaaa... rumah ni tangga nya sedikit curam.. 
Kena salu kawal anak anak la kan... 

So far rumah ni ok sangat kalau nak bermalam.. 
No aircond... kipas je... bantal.. tilam spare.. selimut.. seme ada... lengkap.. 

Sejadah.. telekung pun ada.. dun wori.. 

Sewa masa tu.. peak time la kot.. mahal sket
Kalini takde gov rate ye.. hahahahahha.. 
Fix rate :
RM280/nite.. (try nego lagi)

Tuan rumah adalah melayu... 
Nama dia.. Kak Ros
No fon : 012.4505264

berhadapan dengan homestay ni.. ada satu lagi :
En. Suhaimi.. (homestay dan kereta RM250)
No takde.. 
Dia hanya tinggalkan link ini sahaja : https://homestaydipangkor.blogspot.com

Tuk kenderaan sepanjang kat sana... 
ble la call Abg Emi (aku panggil abg emi je) :)

So far.. aku rasa dia tak berkira ngan aku... 
kalau korang takde contact tuk transport.. ble la call je emi ni kan.. 

Ni nombor dia : 017.5538044

Aku sharekan ni.. bukan sesaje nak bg nombor org..hehehe
Tp mana tau.. korang tengah mencari penginapan atau transport kan... 
takde share pun.. derang pun ntah ingat ke idak ngan aku.. heheheheh... 

maka.. berakhirlah CUTI CUTI MALAYSIA kami di awal tahun 2013... :)

Harap dapat membantu kepada sesiapa yang mencari homestay ye :)

5 comments:

odah said...

salam

gambar dalam homestay xde ke?

~aYu~ said...

ayu pun plan nak ke pangkor. nant leh la refer kat sini.

suhaimi said...

kami juga menyediaka perkhidmatan homestay..iaitu berhadapan dgn homestay tersebut..1 hari cuma 250 termasuk kereta.. nak lebih lanjut boleh lawat di homestaydipangkor.blogspot.com

tq

suhaimi said...

tq admin... tumpang iklan skt...

suhaimi said...

alamat penuh
https://homestaydipangkor.blogspot.com


tq Echa