Tuesday, May 5, 2009

Berbelanja Berhemah....

Mari beli secara berhemah yeee... P
asalnya memang takde dalam plan pun nak beli baju ni seme.. hehehe.. (berhemah ke ni?)
tapi dah ter.. kalau ter kan org cakap takpeeeee..
kat jj kan ada buku kupon tu.. (ni seme ije punyer pasal.. dah aku beriya menanya kat kaunter..mujo selamba jek dia bagi aku dua buku... )
so, memula laki aku nak beli baju keje...
tapi tak jadi, last last beli tshirt aku ngan tshirt dia..
aku nye kaler putih lengan panjang tu.. murah jek.. brand tzed
kan ada 20% less kan... dapat ar selai baju tu dalam rm20.++ camtu..
pastu naik lak kat bahagian bb... baju tido merah tu rm12 saje..
yg biru tu pun rm12.. murah kan?? brand puppy winks..
tapi yg paling puas ati.. sbb dapat li cuci botol aqeef tu... rm16.90 saje...
ingatkan tu paling murah la rege le dapat.. sekali tengok catalog tesco pun rege yg sama.. huh!
so, sila pegi tesco pulak.. sbb salunyer rege cuci botol ni dalam rm19.++ gak ar... kira murah sket ar.. kata nak berbelanja berhemah... :)



yang ini aku tak beli.... dapat adiah besday.. (berkurun dah beseday aku).. dalam tu cekelat.. ferrero rocher (camni ke ejaan dia).. lantak ar... ada 5 jek.. tapi dah alhamdulillah.. saper nak bagi kan... dari saper??? haaaa..

tinkiuuuuuu...

6 comments:

Mama Lyna said...

aku ke yg bersalah....aku rembat 3 buku jj tue tau, adik ipar aku 1, sudahnya aku ada 4 buku kupon...harus diterjah lagi sebelum 17 may nie...kira okler kan wlaupun diskaun just 10%-30%...cam kelako jer, nak beli barang2, bawak buku tue coz nak tau diskaun bape, kat kaunter koyakkan n bagi kat cashier... aku tak koyak2an lagi kupon2 tue, pasni kalau nak shoping kat jj, takyahler nak bawak buku bagai kan...

.:Iz-aNn (",):. said...

aku pun ada buku tu....anak aku dah conteng2...kalu korang nak, meh la datang amik...aku dah tak kepingin nak suping lagi...sebab dah balas dendam kat sogo ritu...beratus dah abis weii...

Echa said...

hehehehe.. tau takpe ije.. at least ada gak ar yg berguna tuk dibeli... walaupun less tu dalam 20% / 30% je... kira ok apa.. hehhee... nanti nak kena p lagi tengok apa yg ada.. rasanya satu buku pun dah cukup... aku bagi adik ipar aku satu buku tu.. heheheh

Echa said...

kat kaunter tu pun banyak lagi zan.. tak berbaloi nak datang mik kat ko.. hehehhe... meh ar soping lagik wei.. aritu kat sogo... ni kat jj.. lain tuuu... aku walaupun dah bis jugak masa jcard fiesta aritu... tak beli.. tengok je pun takpe.. hehehhehe

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

kat kl ni sampai tak cukup buku kupon tu. siap dorang kata kalau nak koyakkan jer mana yang kita rasa nak guna. tak leh amik sebuku. heheh

bestkan shopping bila time sale.. rasa syok jer.. raya pun dah nak dekat dah ni.. elok la kalau dapat rembat untuk stok baju raya nanti..

Echa said...

beli time ada less ni ok la kak mimi.. kalau nak beli time takde sale.. memang takdelah nampaknya.. tu bila time murah, rembat ajelah.. le simpan tuk raya.. hehehe..