Monday, September 9, 2013

Citrus Hotel, Kuala Lumpur

Kami check in hotel ni dah hampir kul 10 malam dah pun masa tu.. 

Anak anak pun dah penat nak tido.. jadi amik ajelah hotel mana yg ada. 

So, ke Citrus Hotel ajelah kita ye.. :)

Hotel biasa biasa je.. 

Kat area Jalan Raja Laut
Kebetulan agaknya masa cuti skolah ni.. tu yg rate dia ada tinggi sket kot.. 

Untuk bilik inc sarapan.. 
Dalam RM200
Check in dah nak tengah malam.. 
Sunyi ajelah laluan tu.. hehehehe.. 
BIlik 917.. Tingkat 9
Bilik pun ok la.. ko bayar pun bukan 1k pun kan..
Nak bilik memewah sangat.. muahahhahaha.. 
So Far ok la tuk bermalam.. 
Depan katil ada dressing table camtu.. 
Ada tb.. ada almari baju. ada peti ais.. ada apa lagi ntah.. 
Toilet ada bath tab.. ok la.. seme lengkap.. hehehe.

View dari bilik.. 

Sarapan pg kat sini bg aku tak variety sangat.. 
Ramai bangsa asing je kat sini.. 
Tak nampak melayu pun.. entahlah.. 
Menu dia pun biasa biasa je.. 
Tp kenyang la kami anak beranak kan.. tu yg pnting..

.Ari datang ni plak swimming pool under service..
geram betul.sakit ati la...
Anak anak bising nak mandi.. 
Aku readykan bath tab je.. 

Dedekat kul 12 baru la kitaorg checkout.. 
Tak tau nak menuju ke mana.. 
Ke Sogo ajelah kita.. 
Tak jauh mana pun kan.. 
Menyesal mak tak beli conforter masa ni.. 
sampai 90% less.. menyesallllllllllll kemudian takde gunanya..
huh!

1 comment:

aniskawan spongebob said...

just nak share as a part of hospitality student, rate walk in customer is higher than u book earlier.sebab all hotel perception when u walk in is u are desperate to their services.than dia akan bg u (rack rate , no discount rate) Better next time when u are planning ,booking awal is the best choice ok. ;) sharing is caring. insyallah.