Friday, May 17, 2013

Photobook by Photobook Malaysia

Akibat hasutan diri sendiri... 

Dan jeles tgok org lain ada photobook... 

Akhirnya aku ter'order' photobook di sini : 


Tru Groupon je... 

Tgok http://mamatisya.blogspot.com/ yang pernah order Photobook ni.. 
Aku pun try tanya dia memacam... 
so, hasil dari jawapan dia.. aku paham dan terus order.. hehehehe.. 
Thankssssss.. 

Yang aku buat camni:

1. Beli dulu voucher dari Groupon tu.. 
2. Tunggu emel dari Groupon untuk code seme la... 
3. Dalam masa yg sama.. Download dulu Photobook nye template 
(Aku amik ready templet je.. senang sbb aku tak creative.hehee)
4. Design photobook tu ikut citarasa memasing... 
dan hantar untuk proses
5. Masukkan detail payment dan code semasa proses penghantaran oder tu.. 
6. Terima pengesahan daripada Groupon dan tunggu jeee buku tiba.. :_)) mudah kan.. 

Photobook Malaysia dia guna GDEX untuk delivery... 
So, haritu aku ada masalah sket sampai kena amik sendiri 
barang kat GDEX Malim... 

Uiiiiii... cabaran dugaan betul nak ke GDEX Malim ni ... 
Berpusing pusing cari.. dan akhirnyaa.. 
Ini dia photobook yang ditunggu... 
Proses pun tak lama.. tak sampai seminggu 
Saje nak abadikan kenangan kat USS aritu... 
Kalau g Melaka.. xdelah simpan kot.. esok pun bole p lagi.. 
Ni susah sket nak p kan. ehehehhehe... 

* Untuk Photobook offer aritu.. 
Korang kena tgok bebetul size.. dan harga yang ada Offer tu.. 
Sbb dia ada banyak size dan harga... 

yang aku pilih ni.. 

Landscape Imagewrap Hard Cover
8" x 6"

Harga termasuk postage (postage bayar asing ye)
total RM62

sukaaaaaa sangat ngan Photobook Malaysia ni... 
Insyaallah.. akan ada yang menyusul lagi lepas ni... :)))

Oh yeee.. sekarang ada lagi promosi Groupon.. 
Tp  bukan dari Photobook Malaysia.. dari Pixajoy



4 comments:

mama tisya said...

tahniah dh dpt buat photobook..mmg best bila dh siap..cuma bila nk mendesign je letih skit..so lps ni bole bli lg

atty's said...

menarik.kty pun ingat nak beli gak ..

Puan Mimi said...

echa, akak nak tanya, kalau masuk dalam USS derang cek tak kalau bawak makanan (akak lupa la sebab ada orang tanya akak ni)

Puan Mimi said...

sorry komen td takde kene mengene dengan photobook ni. heheh

akak pun nak buat gak photobook ni, tunggu balik dari HK nanti. mcm best kan