Friday, February 10, 2012

Tiara Beach Resort

Awal tahun 2012 dimulakan dengan percutian ke 

Lama dah tak pegi ... 
Dulu pegi... masa tu Nea takde lagi.. hehehehe.. 
Masih seperti dulu.. 
Pegi lepas cuti CNY.. ingatkan tak ramai sangat.. 

Rupanya ramai jugak... :)
Kalau dulu pegi.. takde lagi tempat kat bawah ni.. 
Skang dah ada... 
Tuk kanak kanak kot.. 
Tapi nampak gayanya lebih ramai mak pak dari anak anak.. hehehe
Menginap 1 malam je.. 
Amik 2 bilik.. Blok G.. 
Tingkat 1 je... dekat dengan taman tema tu.. ok la kan..
Ok.. kalau dulu... nak mandi takde wristband bagai kan.. 
Skang dah ada... 
dan kalau korang nak lagi jimat sket... 
Pegi je lenggang kangkung.. insyallah.. penginapan cam apartment 2 bilik.. 
bilik biasa tu... ble dapat dengan murah melalui guard kat depan tu.. (tak melalui otel)

Wristband tu pun ble beli asing dengan guard tu jugak.. 
lebih murah dari melalui hotel.. 

Cuma cam aku.. bilik ritu.. aku book dengan hotel... dapat murah la jugak.. 
heheheheheh.. rezeki kottttt.. dalam rm280 plus 6 wristband.. 
pastu turun bawah.. konon nak tambah wristband tuk budak.. tapi mahal.. kena tambah rm15 tuk hari pertama.. total rm30... sangat mahal pada aku.. 

sudahnya aku beli ngan guard.. rm10 je.. tuk 2 hari.. hehehehe.. 
Wristband tu plak.. ada plak kaler putih.. tuk hari ni.. esoknya.. kaler lain.. 
Benci.. tak ble nak tipu.. 

Tapi... aku masuk ngan nea.. tak pakai wristband pun... 
setakat cecah kaki dalam kolam.. takkan nak bayar.. huh.. :p

Yang sebenarnya.. balik dari Tiara ni la budak budak tak sehat... 
Allahualam.. 
Mgkin terjangkit kat sana.. tak tau la.. 
Cuma yang pastinya.. yang memang mandi beria.. 
En. suami.. demam sakit sendi.. 2 adik ipar pun sama.. mak mertua pun gitu.. 

Aqeef... aku.. pak mertua alhamdulillah.. 
Tak mandi pun.. ok.. 

Tak tau la kan.. apa pun.. penyakit ni seme dari allah jugak.. 
Dia nak menguji kita.. mgkin kebetulan..  

7 comments:

eima said...

tp sil aku ckp klu mandi kat pantai buatan mmg ade peyakit berjangkit cth cacing yg masuk dlm salur darah sbb penah jd kes kat spital die ... heeeee

fahim penah kena HFMD kat pool gak ... demam tu slalu la ...

Nana said...

aku juga blom try duduk sini
pernah pegi tp masa tu blom siap sepenuhnya
kolam dia xsiap lg
xjadi nak duduk sebab masa tu xlawa lg

MRS. K said...

kolam die klorin byk sangat!! beli ngan owner apartment rm5 je gelang tu..huhuh

Echa said...

eima.. kan.. kan... aku pun rasa gitu la wei.. ishhh.. takutnya la nak p lagi

Echa said...

nana.. ko kan kaki jalan jalan cari makan.. try duduk situ.. jangan mandi.. g makan makan je.. hehehe

Echa said...

mrs..

ha.. murah kan.. rm5/sehari.. aku beli tuk dua hari.. jimaattttt banyak dari beli terus kat otel...

...sWeeT uMi... said...

umi pun pernah pegi sini...athun 2009 rase nye huhuhu...tu la skrg ni mcm2 penyakit ada kan...kena lebih byk hati2 huhuhuhu...