Wednesday, January 23, 2013

Alhamdulillah :)

Cam biasa la... bila hari gaji seme pun rasa bersyukur sangat kan.... 

Rasa cam dah lama je tak gaji.. 

Bulan ni bermakna juga sbb masih merasa bonus setengah bulan gaji tu kan :)

Syukur alhamdulillah... 

Cam biasa rutin hari gaji.. bukak terus cimb clicks tuk settlekan hutang hutang alam maya ... 

Kemudian baru la keluarkan duit untuk bayar hutang hutang di alam nyata plak... :)

Itulah lumrah hidup... mmg ada hutang kan... cuma jangan la sampai membebankan sudah... 
Peringatan untuk diri sendiri... :)

Bila dah settle segala hutang.. ati pun lega... wallet pun kempis... tu pun perkara megik dalam hidup ni.. hehehehhehe... Tp itu kenyataan.... duit kalau ada sejuta pun... sekelip mata je boleh habis kan... 

Apa pun... syukurlah... 

Esok hari cuti... Maulidur Rasul.. 

Dan mesti ramai yg sambung cuti hari Jumaat... sbb Thaipusam.. KL, PUtrajaya, Johor.. N9, Penang Selangor mmg cuti umum kan... 

Walaupun Melaka tak amik.. tp aku tetap amik cuti sendiri... :)

Cuti cuti malaysia awal 2013 kami.. semoga perjalanan kami selamat ke destinasi.. 
Kami tak kemana pun... masih di dalam Malaysia.. takde naik belon udara pun.. masih menaiki kenderaan bermotor je.. hehehehhe... 

Selamat Bercuti semua.. dan Selamat Hari Gaji seme.. :)

6 comments:

Cik Eka said...

hehehehe

saye kerajaan negeri,gaji 21 hb haritu..

Bukak mb2u terus setelkan hutang,bagi mak ayah duit bulan2..

alhamdulillah...

tula eka baru perasan isnin cuti..hehehe

~aYu~ said...

ramai yg sambung cuti.. kat opis ni pun dah senyap sunyi. ayu pun cuti Jumaat sbb nak gi jenjalan. tp xdela naik belon.. naik pacuan emapt roda jek.. hihi.. selamat bercuti dan selamat menghabiskan duit gaji.. hehe

Echa said...

eka... duit bg mak ayah.. berkat.. hehehehe... datang lagi rezeki lain nantikan..

ramai tak pasan kot isnin tu cuti... sbb 27ahad tu yg cuti.. dia carry forward ke 28 tu...

anw... thanks sudi singgah dan komen :)

Echa said...

ayu.. selamat bercuti jugak...

menghabiskan duit gaji tu yg tak tahan.. blom sehari gaji ni... memacam list dah ada.. hahahahha...

thanks ayu.. komen dan drop by sini :)

~aSHa~ said...

cuti ke arah mana..utara, selatan timur or barat..ehehehehe

Puan Mimi said...

Cuti2 pembuka tahun baru. Leh enjoy enjoyan dgn duit bonus. heheh