Tuesday, September 25, 2012

Berita Kemalangan Maut Sekitar Melaka Semalam :(

Semalam... Isnin... dikejutkan dengan berita kemalangan berkali kali.. ye.... mmg tidak dijangka... :(

Pagi-pagi.. berita kemalangan maut di susur keluar Tol Ayer Keroh....melibatkan lori dan kereta Myvi... 
Pemandu Myvi rentung 80% dan meninggal serta merta... :( Lori plak bawa muatan barang seludup... lari plak tu... mmg tak patut laaaa... 

Berita penuh di sini : http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Lelakirentungrempuhbelakangloripenyeludup/Article/index_html

Dalam jam 3 petang camtu.. berita kemalangan ngeri di Traffic Light persimpangan ke Mydin , Kota Cemerlang tu... melibatkan 3 buah lori... 2 buah kereta dan 4 buah motosikal... Nauzubillahhhh.. :(

Lagi Berita penuh di sini : http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Nahastragislampuisyarat/Article

Petang plak... di area Batu Berendam... area depan sket dari Pizza Hut.. dekat sekolah cina tu... kemalangan maut jugak... rasanya melibatkan motor.... berita aku tak jumpa.. tp mmg aku lalu di tempat kejadian... :(

Ya Allah... memang semalam berita kemalangan di sana sini... sekitar Melaka ni mmg buatkan aku risau je... moga Allah pelihara dan lindungi kita dari sebarang perkara yang tidak diingini.. moga dijauhkan segala malapetaka... 

Apa yang penting... kena lebih berhati-hati di jalan raya.... biar la lambat... asalkan selamat... cuma bukan nak condem kan lori... tp sekarang.. LORI ni memang sangat laju la.. tak kisah la kat highway ke... kat jalan kampung ke.. kat mana mana pun... sangat sangat lajuuuuuu... dengan muatan yang lebih... tak pernah pikirkan keselamatan orang lain... sbb dia BESAR ke... jangan macam tu... kena la sentiasa bertolak ansur... bertimbang rasa.. jangan disebabkan dia... orang lain yang menjadi mangsa... tp mgkin tak semua camtu... aku salute pada pemandu lori yang sangat bertimbang rasa... memberi laluan pada pemandu kerdil ni... sob.. sob... 

*maaf saya tersilap.. :( terima kasih kepada yang membetulkan kesilapan saya... dalam berita rasanya takde melibatkan mangsa beragama islam... terima kasih... 

6 comments:

Mrs. Mel said...

echa, ada mangsa yg beragama islam ek? sbb dedua berita yg kau bagi link tu aku baca yg mati bukan islam..

atty's said...

ngeri kalo tgk kemalangan dpn mata..sama2 kita hati2 ye masa drive

umilia said...

hm..skang ni kalau kite hati2 pun leh accident gak disebabkan kesalahan org lain..takut tau nak drive skang ni..dahla kite bwk anak3 skali..semoga Allah lindungi kite semua dari sebarang malapetaka..

Echa said...

mel.. thanks mel.. aku pun tak perasan.. mmg takde... dalam berita takde...

Echa said...

atty.. ye.. mmg kena hati hati....

Echa said...

lia.. itulah.. mmg la kena lebih waspada tau... risau skang kan...