Tuesday, February 17, 2015

Tukang Kasut Di Melaka

Aku rasa sekarang ni mmg payah sket nak cari tukang kasut.. 

Lebih lebih lagi kat Melaka. 

Yang aku tau dan pasti di sekitar Ocean lama tu.. 

Area Bus Stand Lama 
kat Jalan Hang Tuah

Sebelum ni rasanya banyak jugak kedai baiki kasut kat area situ.. 

Tp masa pegi baru baru ni.. hanya ada 1 kedai je yang buka.. 

Kedai No.7
Tukang Kasut Istimewa Daud Bersaudara.
Bila dikaji balik.. kedai ni mmg istimewa.. 
Tuan punya kedai pun istimewa.. 

Ramah tamah.. 
Rajin bercerita.. 
Dari cerita pakcik ni.. 
Katanya anak dia 2 orang... 
Dan kedua-duanya tengah study kat overseas.

Ada 1 kilang buat kasut dan 11 cawangan kedai baiki kasut.. 
orang Taiping pakcik ni..

Alhamdulillah la kan.. pakcik ni pun speaking jugak kadang-kadang.. 
kagum aku dengan dia.. 

Kalau nak berjaya.. mmg takde alasan kan.. 
moga aku pun diberi kekuatan dan kesabaran dalam membesarkan anak anak.
insha allah.. :)





4 comments:

sharmien said...

betul juga ye. sekarang ni payah betul nak cari tukang kasut sebegini. kagum ngan pakcik ni nampak kedai biasa2 tapi dah bercawangan.

tanty saherny gulam satar said...

Al-fatihah. Ini pakcik saya. Baru saja pergi meninggalkan kita semua dua hari yang lalu dalam tidurnya. Arwah memang sangat baik. Saya kagum dengan arwah.

tanty saherny gulam satar said...

Al-fatihah. Ini pakcik saya. Baru saja pergi meninggalkan kita semua dua hari yang lalu dalam tidurnya. Arwah memang sangat baik. Saya kagum dengan arwah.

tanty saherny gulam satar said...

Al-fatihah. Ini pakcik saya. Baru saja pergi meninggalkan kita semua dua hari yang lalu dalam tidurnya. Arwah memang sangat baik. Saya kagum dengan arwah.