Monday, February 24, 2014

Percutian Penutup 2013

Ni memang bebetul penutup 2013 nye jalan.. 

Balik dari Sabah tu.. sabtu 14/12/2013 tu selepas kenduri kawen 
adik ipar kepada adik aku.. 

terus ke KL. 

Tak plan pun nak bermalam.. cuma mmg saja prepare bawak baju lebih.. 

poyo kan.. mmg bajet nak bermalam la kan. hahahaah

Dah kata last minute plan.. kita book hotel pun 
tru fon je.. dalam kete otw ke KL.

Cam biasa.. fav hotel kitaorang VISTANA KL.

Dannnnnnn.. mmg rezeki terpijak haritu.. masa booked tru fon tu.. 
mmg hotel dah full kecuali exec deluxe katanya.. dan harga weekend masa tu. 
ok sangat dia bg.. lebih kurang harga deluxe biasa.

So, apa lagi.. kita terus confirm booking dan payment masa sampai la kan.. 

So, bila sampai hotel.. kat kaunter nak check in.. 
cek punya cek.. nama mmg ada.. tp bilik tu.. bkan harga yg itu.. 

lebih mahal lagi untuk exec. deluxe ni.. 
mahal 100 lebih ok.. berkat kesabaran dan budi bicara.. 
siap ada ayat ayat bunga lagik.. 
akhirnya pasrah ajelah ye.. customer is always right katanya :p

Ni la rupa biliknya yg derang loratkan tu.. 

Sama je pun dengan bilik deluxe biasa tu.. 
cuma bezanya ada satu sofa ala ala katil tepi tu je.. 

Dan toilet dia ada lawo sket la.. muahahaahhaha.. 

Kebetulan masa pegi tu.. Vistana tengah under renovation.. 
So mmg agak huru hara sket la kot kan.. 

Ada wing baru nanti.. cuma takde bath tub dalam bilik.
Dan harga mgkin murah la sket kot.. 
Dah mati mati customer lorat ni nak jugak ada bath tub.. hahahaaha

Dengan anak anak koooooo.. mmg aku utamakan seme tu.. 
Otel kena nak ada swimming pool.. bilik nak ada bath tub sekurang kurang nya.. :p
Bebudak siap mandi dah masa ni.. 
Ready nak p cari makan plak..  

Dalam lif ni.. ni la rupa sebenar bilik yg aku dapat tu.. hahahaahha.. 
rezeki kan.. sape tak suka.
Cam biasa.. port kalau makan kat KL

Ke Bangsar la kita.. 

Station 21 as usual.. :) 
Malam minggu kan.. ada hiburan sket.. bes sore bebudak ni ..  
Ni menu kitaorang.. amik dua set yg sama..  
kalau nak makan pasta.. kena datang siang.. 
Malam takde pasta seme.. :)

Esoknya... kitaorg x amik sarapan.. 
So, sarapan kat kedai depan otel je.. Situ banyak kedai makan.. 
Ok je pun. tuk sarapan kan.. 

Cam biasa.. anak anak mesti mintak nak mandi pool

Sekali turun masa tu.. katanya pool tutup.. sbb nak buat apa ntah.. 
Kan otel seme under renovation kan.. 

So, aku pujuk la guard tu.. sian anak2 dah xcited nak mandi.. 
dah siap2 pun kan.. bg la at least 15 - 20 mins.. heheehhe..  
Suka nye anak anak kan.. 
dapat jugak makan pujuk si guard tu.. hahahaha 
Mmg takde org pun masa ni.. sbb dah letak sign board CLOSED
kat pool ni.. hahahahha.. 
sbb kitaorg turun awallll.. so, dapat la mandi sekejap.. 

Masa nak naik tu.. ada family turun gak.. 
nampak plak bebudak ni dapat mandi.. x puas ati derang.. 
heheehhehee.. x tau la apa kesudahannya
Sbb kitaorng dah naik nak siap-siap check out plak.. :p 
Lepas Check out.. alang alang lalu JJ.. menyinggah la kita.. 

Beli barang skolah tuk abg.. 
Nak masuk darjah 1 kan.. 
So, beli ala kadar je.. Baju sekolah pagi 2 pasang..
sekolah petang 2 pasang.. 
kasut.. beg.. baju sukan.. tu je.. :)
Lepas settle semua mende.. gerak la kita pulang ke Melaka.. 
Tamatlah percutian penutup 2013 tak dirancang. :p


3 comments:

Nana said...

jauh nye oliday kekeke
aku dah lama gile tak oliday
serius rindu gile nak tido otel

Echa said...

jauh kan... hahahahahahhaa..

ada 'jauh' lagi tau nana.. MELAKA.. hahaahhahahha

.:fyzz:. said...

wow..ok la pi KL..dok vistana..best2..aku dh view ko pi kursus kan kat Sabah..waaa best la wey..aku je belum jejak lagi kt Sabah..:)